Google
Turisticki vodic


Oktoberfest
Dizeldorf


Dizeldorf se nalazi na reci Rajni, predstavlja jedan od najjačih industrijskih centara u Nemačkoj i jedan je od njenih najbogatijih gradova. Dizeldorf je specifičan po mnogo čemu, to je grad sa sa velikim brojem banaka i predstavništava, kosmopolitski grad sa preko 100 000 stranaca što predstavlja 1/6 njegovog stanovništva, grad muzeja, galerija, šopinga i mode. Većina posetilaca tokom svoje posete gradu je skoncentrisana na Altstadt (stari deo grada) gde se i nalazi najveći broj barova i kafića.

Nekada malo selo Dorf na reci Dussel je postepeno izraslo u veoma važan regionalni centar. Tokom 20 veka Dizeldorf je lagano uzimao primat kao jedan od Nemačkih najvažnijih industrijskih centara. Iako je tokom drugog svetskog rata bombardovan do uništenja, u posleratnim godinama grad nastavlja da se razvija u uskoro postaje lider regiona Rur, fininsijski, industrijski i administrativni centar cele oblasti.

Znamenitosti grada:

Stari deo grada (Altstadt)

Pored velikog broja restorana i kafića, u Altstadtu se nalaze brojne atrakcije koje privlače pažnju turista: Gradska kuća iz 16 veka, crkva Svetog Andreasa i Svetog Lambertusa, Spomenik bitke na Voringenu (1288)...

Medijska luka

Novootvorena luka koja je dobila ime po svojim komercijalnim zakupcima, naime u zgadama lučkog komleksa nalaze se predstavništva velikog broja medija u Dizeldorfu. Zanimljivo je da je neke od lučkih zgrada dizajnirao Frenk Geri.

Muzej Kunst Palast

Muzej sadrži veliki broj eksponata iz ere baroka, kao i zapanjujuće radove savremene umetnosti.

Kula na Rajni

Sa vrha kule pruža se panoramski na reku Rajnu, grad i njegovo okolinu. Kula se nalazi pored Lantaga - regionalnog parlamenta, visoka je 164 metra.

Muzej dostave

Muzej se nalazi u ostacima nekadašnjeg zamka na reci Rajni, poseduje malo kolekciju o dostavnom transportu na reci Rajni. U kafeu koji se nalazi u sklopu muzeja pruža se predivan pogled u kome možete uživati dok ispijate osvežavajući napitak.

Novo u galeriji


Probudi avanturistu u sebi!

Portal je posvećen svima koji vole da putuju i dele svoja iskustva. Naš cilj je da pružimo kvalitetne informacije o događajima, ideje za putovanja svima koji vole da putuju, kao i korisne informacije koje će sigurno biti potrebne...

Zajedno ćemo inspirisati jedni druge, edukovati, zabaviti i stimulisati da što vise putujemo!Top
Dobrodošli na AndroidVodic turistički portal. Ovde možete pronaći iskustva drugih putnika ali i ideje za naredna putovanja, hotele, smestaj, apartmane ili aranžamane turističkih agencija... Prolecna putovanja za uskrs i 1 maj, letovanje 2014 Turska, aranzmani Grcka leto 2014 Tunis Egipat, Srebrno jezero, Sutomore, Budva
© 2014 Android Vodic turistički vodič. Sva prava zadržana.
Ukoliko imate sugestiju, ili smatrate da imate preciznije informacije,
biće nam zadovoljstvo da zajedno unapredimo postojeće podatke.