Google
Turisticki vodic
Dizeldorf


Dizeldorf se nalazi na reci Rajni, predstavlja jedan od najjačih industrijskih centara u Nemačkoj i jedan je od njenih najbogatijih gradova. Dizeldorf je specifičan po mnogo čemu, to je grad sa sa velikim brojem banaka i predstavništava, kosmopolitski grad sa preko 100 000 stranaca što predstavlja 1/6 njegovog stanovništva, grad muzeja, galerija, šopinga i mode. Većina posetilaca tokom svoje posete gradu je skoncentrisana na Altstadt (stari deo grada) gde se i nalazi najveći broj barova i kafića.

Nekada malo selo Dorf na reci Dussel je postepeno izraslo u veoma važan regionalni centar. Tokom 20 veka Dizeldorf je lagano uzimao primat kao jedan od Nemačkih najvažnijih industrijskih centara. Iako je tokom drugog svetskog rata bombardovan do uništenja, u posleratnim godinama grad nastavlja da se razvija u uskoro postaje lider regiona Rur, fininsijski, industrijski i administrativni centar cele oblasti.

Znamenitosti grada:

Stari deo grada (Altstadt)

Pored velikog broja restorana i kafića, u Altstadtu se nalaze brojne atrakcije koje privlače pažnju turista: Gradska kuća iz 16 veka, crkva Svetog Andreasa i Svetog Lambertusa, Spomenik bitke na Voringenu (1288)...

Medijska luka

Novootvorena luka koja je dobila ime po svojim komercijalnim zakupcima, naime u zgadama lučkog komleksa nalaze se predstavništva velikog broja medija u Dizeldorfu. Zanimljivo je da je neke od lučkih zgrada dizajnirao Frenk Geri.

Muzej Kunst Palast

Muzej sadrži veliki broj eksponata iz ere baroka, kao i zapanjujuće radove savremene umetnosti.

Kula na Rajni

Sa vrha kule pruža se panoramski na reku Rajnu, grad i njegovo okolinu. Kula se nalazi pored Lantaga - regionalnog parlamenta, visoka je 164 metra.

Muzej dostave

Muzej se nalazi u ostacima nekadašnjeg zamka na reci Rajni, poseduje malo kolekciju o dostavnom transportu na reci Rajni. U kafeu koji se nalazi u sklopu muzeja pruža se predivan pogled u kome možete uživati dok ispijate osvežavajući napitak.

Novo u galeriji


Putovanja
Probudi avanturistu u sebi!

Portal je posvećen svima koji vole da putuju i dele svoja iskustva. Naš cilj je da pružimo kvalitetne informacije o događajima, ideje za vikend putovanja svima koji vole da putuju, kao i korisne informacije koje će sigurno biti potrebne...

Zajedno ćemo inspirisati jedni druge, edukovati, zabaviti i stimulisati da što vise putujemo!Top
Dobrodošli na AndroidVodic turistički portal. Ovde možete pronaći iskustva drugih putnika ali i ideje za naredna putovanja, hotele, smestaj, apartmane ili aranžamane turističkih agencija... Prolecna putovanja za uskrs i 1 maj, letovanje 2016 Turska, aranzmani Grcka leto 2016 Tunis Egipat, Srebrno jezero, Sutomore, Budva
© 2015 Android Vodic turistički vodič. Sva prava zadržana.

VEĆ STE REGISTROVANI ?

Unesite svoje podatke

Korisničko ime ili email

Šifra

Zapamti meZaboravili ste šifru?ILI SE PRIJAVI PREKO FACEBOOK-a

REGISTRACIJA NOVIH KORISNIKA

Upoznajte ljubitelje putovanja iz Vašeg okruženja!

E-mail address

Unesite šifru dva puta (identično):

Mesto

Datum rođenja

Ime

Prezime

Pol


Fotografija za profil, mora biti lična
Izaberite fajl
Ukoliko imate sugestiju, ili smatrate da imate preciznije informacije,
biće nam zadovoljstvo da zajedno unapredimo postojeće podatke.